Velg en side

Som nevnt tidligere elsker jeg kunst, og jeg liker både å lære om gammel kunsthistorie så vel som å holde meg oppdatert på nye trender og kunstnere i bransjen. Jeg liker spesielt godt å få inspirasjon og å oppdage noe nytt, og dette gjør jeg ofte via ulike kunstblogger eller magasiner. Ved hjelp av internett kan jeg søke opp inspirasjon når og hvor jeg vil, noe jeg elsker!

Kunst finnes over alt – ikke bare på utstilling og museum. I vår teknologiske verden er det mange som bruker internett som sin plattform for å dele sine kunstverk, og jeg bruker derfor mye tid på let etter inspirasjon på nett. I tillegg til blogger liker jeg Instagram-kontoer som deler bilder av sin eller andre sin kunst, hvor jeg kan følge og lagre mine favoritter.

La boite verte

Ok, jeg må innrømme at jeg kan ikke så mye fransk, men jeg klarer ikke la være å se på den franske kunstbloggen La boite verte. Her lastes det opp mange spennende artikler om både ny og gammel kunst innen ulike sjangre, og jeg får så utrolig mye inspirasjon av bildene som legges opp. Dersom jeg ser et navn som interesserer meg spesielt mye, pleier jeg å søke opp mer.

La boite verte har også en Tumblr-side hvor de legger opp bildene de bruker i artiklene sine, så her har jeg gått inn mange ganger. De har dessverre ingen Instagram-profil, men som sagt pleier jeg å søke opp artistene eller prosjektene dersom jeg ønsker mer informasjon eller flere bilder av noe som vekker min oppmerksomhet. Slik føler jeg at jeg holder meg oppdatert.

Magasinet Kunst

Jeg liker godt den franske nettsiden La boite verte og andre internasjonale magasiner og blogger som Empty Kingdom og Illusion Magazine, men det er selvfølgelig gøy å lese noe som er norsk i tillegg. Til det liker jeg veldig godt Magasinet Kunst, som er Nordens ledende kunstmagasin med en historie tilbake til 1953. Her kan jeg lese i bloggen eller ulike artikler om nyheter innen kunst.

Jeg liker spesielt godt spalten «hva skjer?», hvor det deles kunstutstillinger fra rundt om i Norge som jeg kanskje ikke ville funnet ellers. Her har jeg funnet mye spennende å gå på. Magasinet Kunst gir rett og slett utrolig mye informasjon om kunst i Norge, noe jeg selvfølgelig er interessert i. Jeg ser og at de er på utkikk etter skribenter – kanskje jeg skal prøve meg på det?