Velg en side

Jeg er en kunstavhengig gladlaks, som lever og ånder for kulturlivet. Passende nok bor jeg også i Bergen, som er Norges fremste sted for kunst og kulturliv. Jeg tror jeg kunne levd av å bare delta i kulturlivet året rundt, siden det alltid skjer noe nytt. Selv driver jeg med fotografi og er veldig opptatt av visuell kunst.

Nå er det endelig sol, sommer og mai. Og hva betyr det? Festspillene i Bergen er i full sving! Hvert år står det en haug med uforglemmelige opplevelser på plakaten. Scenekunst, dans, teater, utstillinger, musikk og uendelige mengder god stemning gjør livet deilig når man er kunstelsker i Bergen. Dessuten er det en billig fornøyelse også, med rabatter for de fleste!

Bergen by – Norges kulturelle hovedstad

Man merker fort at det ikke er mange meter mellom hver hendelse, hvert galleri og hver scene i Bergen. Med tradisjonsrike steder og arrangementer som Verftet, Den Nationale Scene, Festspillene, Bergen Internasjonale Filmfestival, buekorps og hyppige konserter, stortrives jeg i Bergen by – Norges vakreste urbane sted. Kulturpersonligheter flokker seg hit året rundt. Vi har virkelig satt oss på kartet som et europeisk kultursentrum.

Kanskje skyldes det et yrende studentsamfunn, med massevis av unge mennesker som bringer nye impulser og friskt blod til byen år etter år. Kanskje skyldes det at vi har forfedre som Ludvig Holberg, Henrik Ibsen, Ole Bull og Edvard Grieg, som la fundamentet for kunstnerne som skulle komme etter. Noe er det i hvert fall, for jeg får aldri nok av kulturbyen Bergen.

Altetende eller kresen?

Noen tror at alle kunstnere og kritikere er snobber. Det kunne ikke vært lengre fra sannheten. Jeg snakker nok ikke kun for meg selv når jeg sier: Jo mer, jo bedre. Jeg kan aldri bli mett på kunst. Selv om ikke alt er like inspirerende, er det alltid noe å lære av kunsten. Så kan man heller diskutere om den er god eller dårlig!

Selv blant de storslåtte verkene som har hengt i museene her i byen i over hundre år, er det noen som ikke er like spennende som de andre. Da kan man ikke forvente at all ny kunst skal være det heller! Poenget er at opplevelsen er best i virkeligheten – det holder ikke å se «Brudeferden i Hardanger» som en jpeg-fil på en dataskjerm.